En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ματρώνης της Ρωσίδος , της αομμάτου και Θαυματουργού .



Η Αγία Ματρώνα γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1881, στο χωριό Σέμπινο της Ρωσίας απο γονείς χωρικούς φτωχούς μα πολύ ευλαβείς.
Ήταν το τέταρτο παιδί τους και από θαυματουργική επέμβαση οι γονείς της την κράτησαν και δεν την έδωσαν σε ορφανοτροφείο όταν αυτή γεννήθηκε. Βαπτίστηκε Ματρώνα πρός τιμήν τής Οσίας Ματρώνας τής εν Κωνσταντινουπόλει και η αγία , η οποία σημειωτέον γεννήθηκε αόμματη (χωρίς δηλαδή οφθαλμούς, με κενές τις κόγχες) έδειξε απο νωρίς την θεία της εκλογή.
Αγωνιζόταν απο μικρή στην προσευχή και γρήγορα φάνηκε και το διορατικό-προορατικό αλλα και το θεραυπευτικό της χάρισμα. Γνώριζε αμαρτίες, σκέψεις, και πράξεις τών ανθρώπων. Ένοιωθε και προγνώριζε συμφορές και καταστροφές, με τις ευχές της δε, θεράπευε πλήθος αρρώστων που συνέρρεαν όχι μόνο απο το χωριό της αλλα και από την ευρύτερη περιοχήΣτην εφηβική της ηλικία πήγε σε αρκετά προσκυνήματα συχνά συνοδευόμενη απο την κόρη ενός πλούσιου ευγενούς της περιοχής. Λέγεται ότι σε μία επίσκεψή της στην Κροστάνδη, στον ναό οπου λειτουργούσε ο Άγιος Ιωάννης, εκείνος μετά απο την Θ.Λειτουργία παρεκάλεσε τον κόσμο να παραμερίσει για να περάσει η δεκατετράχρονη τότε Ματρώνα λέγοντας: " Έλα Ματρώνουσκα, έλα σε μένα. Ιδού έρχεται η αντικαταστάτριά μου, ο όγδοος στύλος της Ρωσίας!!" προμηνύοντας την αποστολή της Αγίας για την εκκλησία και τον πολυπαθή Ρωσικό λαό.
Λίγα χρόνια αργότερα η Αγία καθηλώθηκε εξαιτίας μόνιμης παράλυσης στα πόδια. Παρέμεινε έτσι καθιστή έως το τέλος της οσιακής ζωής της.Με την κομμουνιστική επανάσταση, το 1925, μετακόμισε στη Μόσχα όπου και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της, περιπλανόμενη απο σπίτι σε σπίτι, κατατρεγμένη, βοηθώντας πλήθη βασανισμένων ψυχών, με ψυχικές μα και σωματικές ασθένειες, τους οποίους έσωσε με την προσευχή και καθοδήγησε στη σωτηρία.
Όπου και αν πήγαινε, σε όποιο σπίτι και αν φιλοξενούνταν έφερνε την ειρήνη και την ηρεμία στις ψυχές, Άλλοτε χαριτολογούσε με τους ανθρώπους και άλλοτε τους έλεγχε με δριμύτητα, και τους νουθετούσε. Ήταν επιεικής, θερμή και ευσπλαχνική, δεν έκανε κηρύγματα και διδασκαλίες μα ήταν ολιγόλογη, λακωνική. Δίδασκε τον κόσμο να αποφεύγει την κατάκριση και να εμπιστεύεται το θέλημα του Θεού. Να κάνουν θερμή προσευχή και συχνά τον σταυρό τους θωρακίζοντας έτσι τον εαυτό τους. Συνιστούσε συχνή μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων και αγάπη στους ασθενείς και ηλικιωμένους.
Η Αγία δίδασκε όχι με τα λόγια αλλα με τον βίο της. Η αρετή της συνίστατο στην μεγάλη της υπομονή και καρτερία, και την απολυτη αγάπη της και εμπιστοσύνη στο Θεό.Αυτή ήταν η Αγία Ματρώνα η αόμματος.
Τρείς ημέρες πριν την κοίμησή της ο Κύριος της απεκάλυψε την τελείωσή της ώστε εκείνη να προετοιμαστεί.
Προείπε και τα εξής : "όταν πεθάνω, στον τάφο μου θα έρχονται λίγοι, μόνο οι οικείοι μου, και όταν θα πεθάνουν και εκείνοι θα ερημώσει ο τάφος μου, σπάνια θα έρχεται κανείς. Μα μετά απο χρόνια ο κόσμος θα με γνωρίσει και θα έρχονται σαν κόπάδια για να βοηθηθούν. Και εγώ θα τους ακούω και ολους θα τους βοηθώ." Είπε ακομη : " όλους που ζητάνε βοήθεια απο μένα θα τους συναντώ μετα τον θάνατό τους".
Κοιμήθηκε στις 2 Μαίου 1952 και έκτοτε χιλιάδες πιστούς ορθοδόξους απο όλο τον κόσμο εχει η Αγία βοηθήσει και πολλοί ειναι εκείνοι που επικαλούνται την παρρησία της στον Κύριο.
Στις 8 Μαρτίου 1998 έγινε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων της που μεταφέρθηκαν στην Ι.Μονή της Αγίας Σκέπης στη Μόσχα, όπου χιλιάδες προσκυνητές περιμενουν υπομονετικά καθημερινά για να τα προσκυνήσουν.
Έντονα
Η μνήμη της τιμάται στίς 2 Μαϊου.
Απολυτίκιον

Ήχος πλ. α΄ . Τον συνάναρχον Λόγον.

Αδιάσειστον στύλον Ρωσίας όγδοον ,
την στερουμένην ομμάτων
εκ γενετής , ευλαβώς
ανυμνήσωμεν Ματρώναν την αοίδιμον ,
ως σκεύος θείων δωρεών ,
και αγάπης ακραιφνούς
προς πάντας εμπεριστάτους
βοώντες, σκέδασον ζόφον
παθών ημών φωτί σης χάριτος .


1 σχόλιο:

  1. π.Γ.
    Οντως θαυμαστός ο βίος της αγίας Ματρώνηης της αομάτου & θαυματουργού .
    Να έχωμε την ευχή & την ευλογία της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή