En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Φινλανδία: Ορθόδοξος Ιερέας εξελέγη Ευρωβουλευτής




Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης



Image
Mitra Repo
Ένας 50χρονος Ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Φινλανδίας εξελέγη βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

και ένας από τους 13 βουλευτές που θα εκπροσωπούν την Φινλανδία στην Ευρώπη.

Ο π. Μίτρα Ρέπο προς έκπληξη όλων έλαβε 71.500 ψήφους ως ανεξάρτητος υποψήφιος, περισσότερους ψήφους από τους άλλους υποψηφίους, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να λάβει μια από τις δύο βουλευτικές έδρες των Σοσιαλδημοκρατικών.

«Ειλικρινά αυτή η δημοτικότητα ήταν μια έκπληξη για μένα» δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του στην Φινλανδική Τηλεόραση ο π. Μίτρα.

Να αναφερθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr», στις 25 Μαϊου η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Φινλανδίας, αποφάσισε ο π. Μίτρα να μην εκτελεί τα καθήκοντα του Ιερέως, όμως όταν ολοκληρώσει την πολιτική του σταδιοδρομία να επιστρέψει πάλι στα Ιερατικά του καθήκοντα, με την συγκατάθεση της Ιεράς Συνόδου.

«Ο Ιερέας εκπροσωπεί όλους τους πολίτες, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε μεμονωμένη ομάδα ανθρώπων» τόνισε Μέλος της Ιεράς Συνόδου της Φινλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχετικά με την εκλογή του π. Μίτρα.

Η Ορθόδοξη παράδοση απαγορεύει στους κληρικούς να έχουν οποιαδήποτε συμμετοχή στην πολιτική, όμως ο π. Μίτρα Ρέπο από την πλευρά του πιστεύει, πως η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Φινλανδίας παραβιάζει την ισότητα των πολιτών.

Παρά τις απαγορεύσεις ο 50χρονος ιερέας συνέχισε τον πολιτικό του αγώνα, και την τελευταία εβδομάδα των εκλογών εμφανίζονταν τακτικά στα Φινλαδικά τηλεοπτικά Κανάλια.

«Θα αγωνιστώ για μια Ευρώπη πιο ανθρώπινη. Εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζομαι για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Φινλανδία, τώρα θα συνεχίσω αυτόν τον αγώνα και στην Ευρωπαϊκή Σκηνή», δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο π. Μίτρα.

Τέλος, να σημειωθεί πως στην Φινλανδία ο π. Μίτρα Ρέπο είναι μια δημοφιλής προσωπικότητα έχοντας γράψει δεκάδες βιβλία, και το 2006 τα Φινλανδικά ΜΜΕ τον είχαν συμπεριλάβει στην πρώτη δεκάδα των διασημότερων της Χώρας.

Αρχιεπισκοπή Φινλανδίας

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας είναι αυτόνομη Ορθόδοξη εκκλησία που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Έχει περίπου 60.000 μέλη με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων.

Πηγή : www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου