En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ενθρονίστηκε ο Ηγούμενος π. Λεόντιος Τσικριτσάκης

Image 











Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βραγγιανών Καρδίτσας, έλαβε χώρα η ενθρόνιση του
Ηγουμένου Λεόντιου , από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο.
Από το 1862 που το μοναστήρι βυθίστηκε  στο πένθος, όταν Τουρκαλβανοί κατέσφαξαν τον ηγούμενο Κωνσταντίνο και άλλους 6 πατέρες, πέρασαν 142 χρόνια ερήμωσης και εγκατάλειψης μέχρι το έτος 2004, που με την άφιξη των αυταδέλφων μοναχών Λεοντίου και Αναστασίου των Κρητών ξεκίνησε η ανακαίνιση της μονής.
Στην σύντομη ομιλία του ο ηγούμενος Λεόντιος Τσικριτσάκης μεταξύ άλλων τόνισε: Όταν ήρθαμε εδώ με τον κατά σάρκα αδελφό και ιερομόναχο Αναστάσιο, βρήκαμε ένα μοναστήρι εγκαταλελειμμένο, ένα μοναστήρι έρημο, ένα μοναστήρι που χρειαζόταν άμεσα ανθρώπινη μέριμνα και φροντίδα για ν’ ανακαινιστεί. Έτσι αποφασίσαμε να εργαστούμε ώστε το μοναστήρι να ξαναβρεί την παλαιά του αίγλη και το παλαιό του μεγαλείο».
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος τόνισε ότι: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για το μοναστήρι και για την περιοχή της Αργιθέας, διότι ενθρονίζεται επίσημα πλέον ο Ηγούμενος Λεόντιος».
Στη συνέχεια ανέφερε πως: «Mέχρι τώρα η Αργιθέα ζούσε στην απομόνωση, πλέον θα έχει ένα ζωτικό χώρο με ζωντανούς ανθρώπους, ένα χώρο που θα βρίσκουν ψυχική ανακούφιση και παρηγοριά οι αδελφοί μας».
Τέλος, ο Δήμαρχος Αθανάσιος Οικονόμου, τόνισε το ρόλο που διαδραμάτισε το μοναστήρι στην ευρύτερη περιοχή  και δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα ώστε το μοναστήρι να βρει την παλιά του αίγλη.
Μετά  το πέρας της όμορφης κατανυκτικής τελετής, οι πατέρες της μονής, παρέθεσαν παραδοσιακή τράπεζα στους παρευρισκομένους.
Σήμερα  στο μοναστήρι εγκαταβιούν 3 μοναχοί, καθώς προστέθηκε στο δυναμικό της και ο ιεροδιάκονος πατήρ Διόδωρος Πατσαλής.








Πηγή :  www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου