En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Αρχιεπίσκοπος: "Είναι ντροπή να απαιτείτε τυχερά"

Πηγή :  www.romfea.gr





ImageΛάβρος ήταν χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προς του προϊστάμενους των ιερών ναών της αρχιερατικής
του περιφερείας.

Ο λόγος που Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τα «έψαλε» χθες στους προϊστάμενους, ήταν ότι οι προϊστάμενοι των ιερών ναών δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα που τους είχε τεθεί εδώ και μήνες, να συντάξουν μια έκθεση για τα προβλήματα και το έργο της ενορία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όχι μόνο δεν κάλεσε στην χθεσινή σύναξη, η οποία έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου όσους δεν προσκομίσανε την σχετική έκθεση, αλλά ζήτησε και την παραίτηση τους από την θέση του προϊσταμένου.

Ένα ακόμα ζήτημα που συζητήθηκε ήταν το θέμα των «τυχερών», εκεί ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να είπε ότι «δεν πρέπει να ζητάτε από τους πιστούς χρήματα για τα μυστήρια που τελείται, το να απαιτείται τυχερά είναι ντροπή! Αν θέλει να δώσει κάτι ο πιστός ας δώσει».

Επίσης, ο Μακαριώτατος λόγο της προεκλογικής περιόδου που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η χώρας μας, ζήτησε από τους 100 περίπου κληρικούς «να μην πολιτικοποιούν δημοσίως, αλλά να κρατούν τις πολιτικές τους απόψεις μόνο για τον εαυτό τους».

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ασχολήθηκε με την σωστή διαχείριση των οικονομικών της ενορίας, και σύμφωνα με πληροφορίες ο Μακαριώτατος τόνισε ότι «ο οβολός των πιστών είναι ιερός, και δεν θα επιτρέψω οποιαδήποτε ενέργεια κληρικού να γίνει αιτία να εκθέσει ολόκληρη την εκκλησία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» με αφορμή δε εισήγηση κληρικού από τον Άγιο Ευθύμιο Κυψέλης σχετικά με τον ρόλο της Εκκλησίας και του κλήρου, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην ανάγκη να διευρυνθεί το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Επίσης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι ενορίες που έχουν ευρεία κοινωνική δράση για τη στήριξη περισσότερων ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μίλησε για την κατάρτιση των κληρικών, την οποία θα αναλάβει το νεοσυσταθέν «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης» της Αρχιεπισκοπής.

Τέλος, ανακοίνωσε και μία καινοτομία, η οποία αφορά τη συμμετοχή κληρικών σε ομάδες εργασίας της ιεραρχίας, εφόσον τα θέματα με τα οποία ασχολείται η ομάδα εργασίας αφορούν τον εφημεριακό κλήρο. 
                   
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου