En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Αντιπροσωπεία της Ι. Κοινότητος στην Κυβέρνηση .



Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα στις Καρυές, η διπλή Σύναξη των ηγουμένων και των αντιπροσώπων των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους προκειμένου να καθορίσει την στάση της Αθωνικής Μοναστικής Πολιτείας για το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση με τίτλο, "Ενίσχυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εισφορά Κοινωνικής Ευθύνης των μεγάλων εταιρειών και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας".

Η διπλή Σύναξη αποφάσισε να συγκροτηθεί Επιτροπή, από τον ηγούμενο της Ιεράς Μόνης Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. Ελισσαίο και τους αντιπροσώπους της Μεγίστης Λαύρας π.Νικόδημο, της Αγίου Παύλου π.Νικόδημο, της Οσίου Γρηγορίου π.Φώτιο προκειμένου να έχουν επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να επιδιωχθεί συνάντηση και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Οι 20 Μονές είναι αντίθετες με την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν -έξω από το Άγιον Όρος- και θα ζητήσουν την εξαίρεση τους.

Το νομοσχέδιο που επεξεργάστηκε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης προβλέπει την φορολόγηση των εσόδων από τυχόν αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς και την αύξηση του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ) από 1 σε 3 τοις χιλίοις της αξίας των ακινήτων.

Η Ιερά Κοινότητα συντάσσει επιστολή με αποδέκτη τον πρωθυπουργό. Στο κείμενο θα γίνεται αναφορά στο καθεστώς τελωνειακών και φορολογικών πλεονεκτημάτων
του Αγίου Όρου, με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά και τη συμφωνία εισόδου της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1981. 



Πηγή : www.amen.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου