En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου των Πατρών.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα οι εορτασμοί για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Απόστολο Ανδρέα, ο οποίος μαρτύρησε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Νωρίτερα το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλειτουργό με την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, των Ιεραρχών μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, του επιχώριου μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου και των Ιεραρχών των όμορων Μητροπόλεων. Στην Θεία Λειτουργία και στην περιφορά της τιμίας κάρας του Πρωτοκλήτου Ανδρέα παρέστην ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και χιλιάδες πιστοί από την Αχαΐα και άλλες περιοχές της χώρας. Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε ποικίλα μηνύματα ενώ ο μητροπολίτης Πατρών άδραξε την ευκαιρία και ζήτησε την στήριξη του Πρωθυπουργού για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο περσινός καταστροφικός σεισμός στον ιστορικό και περικαλλή Ναό της πόλης, στην Παναγία Παντάνασσα.
Τα μηνύματα του Αρχιεπισκόπου
«Η κοινωνία μας σήμερα αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα. Και εμείς ομολογουμένως πολλές φορές παθαίνουμε σύγχυση. Στην εποχή της συγχύσεως η εικονική πραγματικότητα έχει ταλαιπωρήσει την κοινωνία, ταλαιπωρεί όμως και κάθε έναν από εμάς. Η εικονική πραγματικότητα παρουσιάζει τα πράγματα όπως αυτή θέλει. Όπως θέλει να τα δώσει και περιφρονεί την πραγματικότητα. Και όταν ζούμε την πραγματικότητα απογοητευόμαστε από τον κόσμο τον υποκριτικό και τον ψεύτικο που έχουμε φτιάξει. Όλοι μας έχουμε εμπειρίες, όπου ο καθένας διακονεί και εργάζεται, εμπειρίες που μας απογοητεύουν, εμπειρίες αδιαφάνειας, εμπειρίες διαπλοκής, εμπειρίες που μας στεναχωρούν ή πολλές φορές και εμείς στεναχωρούμε γιατί συμμετέχουμε σ’ αυτές» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.
«Καταβάλλονται βέβαια προσπάθειες για να λυθούν τα προβλήματα. Πολύ συζήτηση για την κρίση και για τις κρίσεις. Δεν πρέπει να είμαστε εξωπραγματικοί. Κρίσεις υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Η δυσκολία είναι να βρούμε τον τρόπο να ερμηνεύσουμε την κρίση και να την αντιμετωπίσουμε. Και η κρίση η συγκεκριμένη ή και οι κρίσεις που θα ακολουθήσουν , δεν είναι κρίση οικονομική αλλά είναι κρίση πνευματική. Πνευματική κρίση που οδηγεί στις άλλες κρίσεις» είπε με νόημα ο κ.Ιερώνυμος και συνέχισε:
«Και βλέπουμε ότι από όλες τις πλευρές καταβάλλονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν αυτές οι δυσκολίες. Το θέμα όμως είναι όχι να βρούμε το φάρμακο χωρίς τη διάγνωση. Πρέπει πρώτα να γίνει η διάγνωση και μετά να δοθεί το φάρμακο.
Στην συνέχεια ο μητροπολίτης Πατρών καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «εις την γην των πατέρων σας. Στη δική σας γη και πατρίδα».
Μαζί με τις συγχαρητήριες ευχές μας, συνέχισε ο κ.Χρυσόστομος, για την ανάδειξη σας με τη βοήθεια του Θεού και την ψήφο του λαού «εις Πρωθυπουργό της Ορθοδόξου Πατρίδος μας δεχθείτε και τις ευχές μας για μακροημέρευση εις στο πολυεύθυνον έργον σας. Εμείς πάντοτε θα δεόμεθα κ. Πρωθυπουργέ ώστε η καρδιά σας να λαλεί αγαθά υπέρ του Έθνους ημών και της Εκκλησίας ημών».
Ο Μητροπολίτης Πατρών προσέφερε στον Πρωθυπουργό μια εικόνα της Παναγίας Παντανάσσης και μαζί και ένα αίτημα του κλήρου και του λαού της πόλης.
«Κύριε Πρωθυπουργέ, δεχθείτε παρακαλώ ως ευλογία μια εικόνα της Παναγίας μας, της Παντανάσσης Κυράς μας. Με την ευχή να σας σκέπει δια παντός εις την ζωήν σας. Επάνω εις την εικόνα αυτή υπάρχει μια επιστολή. Εκεί είναι γραμμένη μια παράκληση εξ ονόματος όλου του Πατραϊκού λαού. Κύριε Πρωθυπουργέ, στο αίμα σας ρέει αίμα ιερατικόν κάτι που πιστεύουμε ακραδάντος ότι πάντοτε ενθυμίστε και ουδέποτε θα λησμονήσετε. Ο προπάππους σας, Ιερεύς Ανδρέας, μπροστά εις την περίπιστον εικόνα της Παντανάσσης των Πατρών, στον περίβλεπτον και και περιάκουστον ναόν της εις την Πάτρα όταν υπηρετούσε ως εφημέριος, μετά την εφημερία του στο χωρίο σας στο Καλέντζι, γονάτισε και προσευχήθηκε για την οικογένεια του.

 Σας συνοδεύει αυτή η ευλογία. Όμως αυτός ο Ναός όπως και άλλοι 80 ναοί της μητροπόλεως μας, επλήγησαν από τον περσυνό σεισμό. Ο Ναός της Παντανάσσης μας, το σέμνωμα και το καύχημα των Πατρών παραμένει ακόμα κλειστός. Γνωρίζω ότι τον αγαπάτε πολύ αυτόν τον Ναό. Γνωρίζω και τον πνευματικό σας σύνδεσμο όπως προανέφερα. Γι΄αυτό μεταφέρω κύριε Πρωθυπουργέ την παράκληση όλων των Πατρινών, εν τη ισχύει σας και τη δυνάμει σας , ως Αχαιός πρωθυπουργός, και χαίρομαι και αγαλόμεθα για αυτό, να βοηθήσετε ώστε συντόμως να αποκατασταθεί ο ναό της Παντανάσσης. Με τη βεβαιότητα ότι η απάντηση σας θα είναι αυτή που περιμένουμε και με την βεβαιότητα κύριε Πρωθυπουργέ ότι θα έρθουμε στο γραφείο σας για να σας ευχαριστήσω για ότι θα κάνετε σας καλωσορίζω και εύχομαι να έχετε υγεία σιδηρά και μακροημέρευση».

Πηγή : www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου