En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

«Μακεδονική» προεδρία ονειρεύονται τα Σκόπια

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ


Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εμμένει απολύτως στη «μακεδονική προεδρία 2010» στο διάστημα που η χώρα θα ασκήσει την προεδρία της Επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το εξάμηνο από τον Μάιο ώς τον Νοέμβριο.

Την προεδρία της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αναλαμβάνει η FYROM και ο πρόεδρός της Γκ. Ιβανόφ θέλει να προεδρεύσει ως «Μακεδονία» Την προεδρία της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αναλαμβάνει η FYROM και ο πρόεδρός της Γκ. Ιβανόφ θέλει να προεδρεύσει ως «Μακεδονία» Απαντώντας στις ελληνικές αντιδράσεις, ότι τα Σκόπια έχουν την πρόθεση να χρησιμοποιήσουν την επικείμενη προεδρία για να προωθήσουν τη θέση τους στο θέμα της ονομασίας, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκ. Ιβανόφ ανέφερε ότι «η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να αναγνωρίσει την ύπαρξη μακεδονικού κράτους και μακεδονικού έθνους».

Σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα «Μοντ», αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μας ζητούν να αποποιηθούμε το συνταγματικό όνομα του λαού μας, το όνομα της γλώσσας μας, προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το δρόμο μας προς την πρόοδο και την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση. Πρόκειται για προσβολή των ατομικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συμπατριωτών μου, του δικαιώματος επιλογής της ταυτότητάς μας και του δικαιώματος ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Κανένα κράτος δεν μπορεί να επιτρέψει να χλευάζονται τα δικαιώματα των πολιτών του, ούτε απ' το εξωτερικό ούτε απ' το εσωτερικό. Είναι αδιανόητο μια πράξη απορρέουσα από το δημόσιο δίκαιο να αποτελεί ανάμιξη στην ιδιωτική ζωή, στο πεδίο των δικαιωμάτων του ατόμου. Είναι απλώς απαράδεκτο μια απόφαση που επισύρει αυτά τα αποτελέσματα να γίνεται αποδεκτή και να τίθεται σε ισχύ».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Α. Μιλόσοσκι ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πρόθεμα «μακεδονική» στην προεδρία της ΠΓΔΜ στο Συμβούλιο της Ευρώπης «σχετίζεται με τα ζητήματα της ταυτότητας και αποτελεί τμήμα της κληρονομιάς, του πολιτισμού και της παράδοσης της χώρας».

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου