En el Valle de Himnos ~ Infine... siamo un quartiere...!!!
Nella Valle degli Inni
~ Por fin ... somos un barrio ...!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη βοήθεια του Πανοικτίρμονος Θεού , από σήμερα είμαστε και πάλι κοντά σας ,μετά από τη διετή απουσία στην μπλογκόσφαιρα.
Με την επιστροφή μας , σας ανακοινώνουμε την διάθεση , να αποκτήσει το ιστολόγιό μας και άλλους συντάκτες για την καλλίτερη ενημέρωση και
πνευματική βοήθεια των αναγνωστών μας .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , όπως συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας (κάτω δεξιά).

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θεοτόκης
21/11/2014

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Όσο με ωφέλησαν οι αρρώστιες , δε με ωφέλησε η άσκηση που , σαν μοναχός , έκανα τόσα χρόνια.
Γέρων Παΐσιος

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η αγρυπνία της Αγίας Ματρώνας









 Χριστός Ανέστη !



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και περισσή κατάνυξη τελέσθηκε και φέτος η Ι.Αγρυπνία προς τιμήν της Οσίας μητρός ημών Ματρώνης της αομμάτου της Ρωσίδος και Θαυματουργού , στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Γεωργίου Ελευσίνος .



Η αγρυπνία ξεκίνησε στις 20.00 , με το Μικρό Απόδειπνο μετά της Ακολουθίας της Θ. Μεταλήψεως και στη συνέχεια τελεσθηκε πανυγηρικός Εσπερινός μετά του Παρακλητικού Κανόνος προς την Αγία μας . Μετά την Αρτοκλασία αναγνώσθηκε ο βίος Της  και ακολούθησε ο Όρθρος στον οποίο αναγνώσθηκαν και οι 24 Οίκοι προς την Αγία Ματρώνα.
Ακολούθησε η Θεία Λειτουργία και στο τέλος αυτής ,  διαβάσθηκαν τα κόλλυβα και δόθηκαν ευλογία στους πιστούς με το πέρας , περί την 1.00 .  Αξίζει δε να σημειωθεί , οτι εψάλη το "Χριστός ανέστη" στη ρωσική γλώσσα , αφού και η Αγία ήτο Ρωσίς .



 Οι Ιερές Ακολουθίες τελέστηκαν από τον Προϊστάμενο του Ι.Ναού , Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Πήλιο ενώ , πολύς ήταν ο κόσμος που προσήλθε να προσκυνήσει την Εικόνα της Αγίας και να της προσφέρει έστω κι ένα λουλούδι , που τόσο αγαπούσε στην επίγεια βιοτή της .


 

Εύχομαι η μεγάλη Αγία μας , να πρεσβεύει για τη σωτηρία της ψυχής μας και να μας αξιώσει και πάλι , του χρόνου , με υγεία να παραστούμε στην καθιερωμένη Ι. Αγρυπνία .

Δείτε τις φωτογραφίες .




Αληθώς Ανέστη !




Θεοτόκης











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου